fbq('track', 'PageView'); www.deonlinekindercoach.nl

Ik hoor heel vaak ouders zeggen: het is een fase. En deze fases zijn vaak op het moment dat kinderen een groeispurt doormaken. Maar je hebt ook fases die steeds 7 jaar duren.

Wist je dit al?

Nee? Dit zijn die fases:

Fase 1 duurt van 0-7 jaar
Fase 2 duurt van 7-14 jaar
Fase 3 duurt van 15-21 jaar
Fase 4 duurt van 22-28 jaar

Daarna is 1 volledige ontwikkelingscyclus afgerond en beginnen we weer bij fase 1 van 29 tot 35 jaar.

En ga zo maar door.

In de fase van 0-7 jaar worden er vooral verbindingen gelegd in het hoofd. In deze fase vind dus vooral de mentale ontwikkeling plaats.
Kinderen van deze leeftijd coach ik niet, wanneer er ouders naar mij toe komen met kinderen in deze fase, ga ik voornamelijk met de ouders aan de slag. Omdat kinderen in deze fase zich nog spiegelen aan de ouder.

Wil jij meer weten over wat kinderen precies spiegelen en heb jij een kind in deze leeftijdsfase of zou je gewoon alsnog willen leren over wat kinderen spiegelen ook al is je kind al ouder?

Meld je dan HIER aan voor mijn GRATIS webinar Een kijkje in de spiegel!

In dit webinar vertel ik je alles over deze fase en wat jouw rol als ouder in deze fase is/mag zijn.

Dan gaan we verder met de fase van 7 tot 14 jaar.

In deze fase vind de emotionele ontwikkeling plaats.
Misschien is het je wel opgevallen, dat jouw kind veel meer gaat voelen en meer praat over alles wat er om hem/haar heen gebeurd. Vaak komt het allemaal veel meer binnen, soms gebeurd het wel dat kinderen in deze fase ineens nog om iets moeten huilen wat gebeurd is tijdens de 0-7 fase. De emotionele verwerking vind in deze fase dan plaats.

In deze fase is het erg belangrijk om hier aandacht aan te besteden en je kind te leren omgaan met zijn/haar emoties en gevoelens. Inzicht te geven in waar de emoties/gevoelens precies voor staan.

Dat je ze mee geeft dat gevoelens en emoties er mogen zijn en een functie hebben.

Wil je hier meer over weten? Meld je dan HIER aan voor mijn GRATIS webinar Omgaan met de emoties en gevoelens van je kind.

In dit webinar vertel ik je alles over deze fase en wat jouw rol als ouder in deze fase is/mag zijn.


Na deze fase komt die van 14 tot 21 jaar waar er vooral handen en voeten wordt gegeven aan wat ze in de voorgaande fases hebben ontdekt over zichzelf. En van 21 tot 28 jaar gaan ze hier ook echt uiting aan geven.

Voor nu focus ik mij op de eerste 2 fases van de ontwikkeling van kinderen, omdat hierin de basis wordt gelegd voor de daarop volgende fases.

Deel gerust onder deze blog je reactie of je de fases herkent bij jouw kind!