fbq('track', 'PageView'); www.deonlinekindercoach.nl

Hoe kan ik mijn kind helpen met alles wat hij/zij voelt en ervaart?

Dit is waarschijnlijk wat jij je als ouder afvraagd. En vooral met gevoelige kinderen die van alles oppikken is dit iets wat een uitdaging is voor ouders.

Maar laten we bij het begin beginnen. Zoals je hebt kunnen lezen kun je kinderen pas leren omgaan met zijn/haar gevoelens en emoties vanaf de leeftijd van 7 jaar. Dit is omdat kinderen vanaf de leeftijd van 7 jaar ongeveer starten met hun emotionele ontwikkeling. Misschien is het je wel opgevallen dat jouw kind steeds meer praat over hoe hij/zij zich voelt of misschien merk je ook wel dat een bepaalde erge situatie jouw kind ineens erg raakt.

Zo kunnen kinderen in de leeftijdsfase van 7 tot 14 jaar bijv. nog huilen om iets wat al veel eerder is gebeurd. Ik neem altijd het voorbeeld van een hond die overleden is. De hond is dan rond het 5de jaar van het kind overleden, maar daar kunnen ze dan rond hun 8ste of 9de ineens heel emotioneel over worden.

Dit is dus kenmerkend voor de ontwikkeling van het kind. In de eerste 7 jaar worden er vooral verbindingen mentaal gelegd. Vanaf 7 jaar ontwikkelen ze ze zich emotioneel en worden daar verbindingen gelegd.

In deze leeftijdsfase is het dus heel erg belangrijk om jouw kind in contact te brengen of te houden met gevoelens en emoties. Je kind mee te geven dat ze er mogen zijn. En vooral ook je kind leren om te gaan met alles wat hij/zij voelt en ervaart.

Je kunt hieronder zelf bepalen waar jij denkt dat jij en je kind nu behoefte aan hebben. Mocht je dit alsnog lastig vinden dan kun je via het icoontje Hoe kan ik je helpen?, mij een bericht via whatsapp sturen dan help ik je graag verder. 

Merk je dat je kind nog weinig contact heeft met hoe hij/zij zich voelt. Vind het het lastig om te praten over hoe hij/zij zich voelt. Of merk je dat je kind snel over zijn/haar grenzen gaat wat plotselingen uitbarstingen tot gevolg heeft?

Dan is het fijn om te starten met de oefeningen uit mijn E-Book. Met dit E-Book leer je je kind rust nemen en voelen.

Via onderstaande knop kun je meer lezen over wat dit E-Book je breng:

Misschien weet je van jezelf dat je van een E-Book niet zo snel in beweging komt. Of misschien ben je iemand die liever wat meer diepgang op zoekt. En daardoor beter kunt aansluiten op wat jouw kind nodig is. Dan zijn onderstaande producten wellicht passend voor jou.

Door op onderstaande linken te klikken vind je meer info over deze producten:

Wanneer je kind goed contact heeft met alles wat hij/zij voelt en ervaart, merk je bijvoorbeeld dat ze meer praten over hoe ze zich voelen. Of ze laten meer van hun gevoelens en emoties zien.

In dit geval is het fijn om je kind te leren wat deze emoties en/of gevoelens voor hen betekenen. Welke functie heeft de emotie of het gevoel. Wat zegt dit gevoel over hen?

En hoe kun je dit inzetten in de dagelijkse situaties .

Daarnaast vind je het zelf als ouder vast ook fijn om wat begeleiding te krijgen bij hoe je je kind met bepaalde situaties kunt laten om gaan en te begeleiden bij hoe ze met hun gevoel om kunnen gaan.

Hier ga je mee aan de slag in:

×

Hello!

Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

× Hoe kan ik je helpen?